Sport en bewegen

Sport en bewegen

Fysieke en mentale gezondheid; het bieden van een goede balans tussen bewegen, rust, ontspanning en goede voeding is de basis van kindcentrum Filimo. Vanaf de leeftijd van anderhalf jaar maken de kinderen kennis met verschillende manieren van bewegen. De kinderen nemen deel aan het beweegprogramma ‘Gymkids’, waarbij ook een beweegdiploma kan worden behaald.

Vanaf vier jaar nemen kinderen deel aan sportclinics waarbij verschillende vormen van sport en bewegen aan bod komen. Door mee te doen aan bewegingsactiviteiten leren de kinderen verschillende vaardigheden te ontwikkelen op cognitief, sociaal- emotioneel en motorisch gebied. Kindcentrum Filimo ziet samen sporten, bewegen en spelen als een belangrijk middel om na bijvoorbeeld een drukke schooldag te ontspannen.

In de leeftijd van vier tot zeven jaar wordt de mogelijkheid geboden om tijdens de BSO-uren een zwemdiploma te halen. Naast het volgen van zwemlessen zijn er diverse andere vormen van beweging die aan bod komen. Zo kunnen zij onder andere kennis maken met de sporten voetbal, tennis, yoga, judo, tai chi, hockey, freerunning, handbal, schaatsen en turnen.